بهترین تمرینات بدنسازی رزمی
مقاله پیش رو آشنایی و شناخت اصول کلی تمرینات بدنسازی رزمی در ورزش های رزمی، به خصوص بدنسازی ضربه ای می باشد. از آنجا که وارد آمدن ضربه به بدن در ورزش های رزمی امریطبیعی و اجتناب ناپذیر بوده، و در بسیاری از موارد بدن شخص ورزشکار به دلیل عدم آمادگی کافی نسبت به دریافت ضربه می تواند دچار آسیب دیدگی های خفیف تا بسیار شدید شود، بررسی اصول تمرینات بدنسازی
رزمی برای ورزشکاران و مربیان بسیار ضروری و حائز اهمیت است.
بدنسازی رزمی در رشتههای رزمی بسیار اهمیت دارد. با این حال به دلیل کمبود وقت اختصاص دادن عمده آن به تفکیک و تاکتیک مبارزهای معمولاً در این بخش ضعفهای زیادی وجود دارد. برخی از رزمی کاران دقیقاً نمیدانند چه تمریناتی برای آنها مفید است و بیشترین بازدهی را دارد.
بدنسازی ضربه ای
بدنسازی ضربه ای بایستی جزء جدا نشدنی تمرینات رزمی کاراندانست، چرا که این ورزشکاران در محیط های واقعی مبارزه دائما در خطر اصابتضربه قرار دارند. در این میان ورزشکارانی قادر به تحمل و پذیرش این ضربات خواهد بود که در تمرینات آماده سازی خود، بدنسازی ضربه ای را به کرات انجام داده باشند.
به هنگام آماده سازی بدن با تمرینات بدنسازی ضربه ای مربیان و ورزشکاران باید آشنایی کاملی با ساختار و کارکرد عضلات و استخوان بندی بدن داشته باشند، چرا که هر عمل غیر اصولی می تواند به نتایج جبران ناپذیری منتهی شود
هزاران تمرین وجود دارد که میتوان از آنها بهره برد ولی در اینجا سعی شده بهترین تمرینات مخصوص رشتههای رزمی گردآوری شوند. این تمرینات به دلایل مختلفی انتخاب شدهاند.
اولاً وقتی آنها را انجام میدهید عملکردتان در رشته ورزشی که در آن شرکت دارید بهبود پیدا خواهد کرد، فرقی هم نمیکند این بهبود در چه راستایی باشد: قدرت، سرعت، آمادگی جسمانی یا سایر فاکتورهای ورزشی.
ثانیاً این تمرینات حرکت پذیری و مقاومت به آسیبدیدگی را که در رشتههای رزمی بسیار شایع است در رزمی کاران بالا میبرند.
چرا بدنسازی ضربه ای در ورزش های رزمی مهم است؟
بدنسازی ضربه ای بایستی جزء جدا نشدنی تمرینات رزمی کاران دانست، چرا که این ورزشکاران در محیط های واقعی مبارزه دائما در خطر اصابت ضربه قرار دارند. در این میان ورزشکارانی قادر به تحمل و پذیرش این ضربات خواهد بود که در تمرینات آماده سازی خود، بدنسازی ضربه ای را به کرات انجام داده باشند.
به هنگام آماده سازی بدن با تمرینات بدنسازی ضربه ای مربیان و ورزشکاران باید آشنایی کاملی با ساختار و کارکرد عضلات و استخوان بندی بدن داشته باشند، چرا که هر عمل غیر اصولی می تواندبه نتایج جبران ناپذیری منتهی شود.
در هنگام تمرینات بدنسازی ضربه، میزان شدت ضربه و اندامی که قرار است ضربه را بپذیرد باید بر اساس توانایی ورزشکار انتخاب گردد، در ورزشکاران مبتدی بهتر است ضربات با شدت کم روی عضلات بزرگ بدن وارد شوند در رزمی کاران حرفه ای ضربات با شدت بالا روی تمامیقسمت های ضربه پذیر بدن می تواند وارد گردد.
5 تمرین مفید بدنسازی برای رزمی کاران:
تمرین۱: ددلیفت
ددلیفت یکی از بهترین حرکات بدنسازی برای افزایش قدرت، به طور خاص برای زنجیره قدامی( پشتی ) است. اهمیت ندارد که شما چه ورزشی انجام میدهید، اگر ددلیفت انجام ندهید مقدار زیادی از قدرت قابل دستیابی را از دست میدهید. برای زرمی کاران بهتر است تکرارها کم و زمان استراحت طولانی باشد و تمرکز اصلی بر روی فرم اجرای حرکت قرار بگیرد، زیرا هدف بالا بردن حجم عضلانی نیست.
تمرین ۲: اسکوات از جلو
اسکوات از جلو یک حرکت بینظیر برای افزایش قدرت است. این تمرین برای افزایش قدرت بالا تنه و پایین تنه بینظیر عمل میکند، درحالیکه به شدت اسکوات از پشت به کمر و زانوها فشار نمیآورد. فایده دیگر آن بهبود حرکتپذیری در مفاصل ران، زانو و مچ پا است که با تمرین مکرر آن حاصل میشود. همچنین اجرای این تمرین بسیار ساده است و آن را میتوان با انواع وسایل شامل کتل بل، دمبل و هالتر اجرا کرد.
تمرین ۳: بارفیکس
اگر رشته رزمی شما نیاز دارد که در آن با حریف گلاویز شده، او را بکشید و وزنش را جا به جا کنید، بارفیکس یک حرکت عالی برای تقویتتان به شمار میرود. برای رشتههایی مانند جودو، موی تای، جوجیتسو و … که در آنها کشش و گلاویز شدن وجود دارد بارفیکس با وزنه موجب افزایش قدرت در این بخش شده و به شما اجازه میدهد حرفان را جذوب قدرت دست خود کرده و به راحتی آنها را در خاک خود بشانید. شما میتوانید حرکت بارفیکس را با یک حرکت پایین تنه مانند اسکوات از جلو به صورت سوپر ست و پلکانی انجام دهید.
تمرین ۴: شنا تک دست
اگر میخواهید مشتهایی مرگبار داشته باشید، شنا تک دست انجام دهید ! ممکن است در ابتدا نتوانید این حرکت را به طور صحیح انجام دهید ولی به مرور آن را فرا خواهید گرفت. میتوانید ایتدا یک دست دیگر خود را روی نیمکتی قرار دهید و با کمک آن حرکت را اجرا کنید.
کافی است ستهایی با ۳ تکرار و نه بیشتر را پس از یک تمرین سرعتی سنگین مانند دویدن در برابر مقاومت و یا هُل دادن وزنهها اجرا کنید. دلیل چنین جنبشی این است که از حالت حرکت سریع به حالت بیحرکت رفته ولی همچنان سریع و با کارایی بالا حرکت دیگری را انجام دهید.
تمرین ۵: دوسرعت
دوی سرعت بینظیر است. این تمرین آمادگی جسمانی تأثیرگذاری را در رزمی کاران ایجاد میکند. پس حتماً آن را انجام دهید و اجرای آن را دشوارتر از حالت معمولی کنید. میتوانید برای این کار از هُل دادن جای وزنهها و یا بستن کش به دور کمر برای ایجاد مقاومت بیشتر استفاده کنید.